Састанак са руководством здравствених комора о едукацијама у здравству PDF OdÅ¡tampaj E-mail
Састанак руководства три коморе

У просторијама Коморе доктора стоматологије, 4. септембра 2019. године, одржан је информативни састанак с представницима Фармацеутске коморе и Коморе доктора медицине Републике Српске, с циљем успостављања иницијалних партнерских односа и успостављања заједничких активности у наредном периоду.
Предсједник стоматолошке Коморе спец. др Саша Дабић, у друштву са подпредсједницом Коморе др Јеленом Петковић-Тешановић и предсједником Извршног одбор проф. др Николом Стојановићем, у радној и пријатној атмосфери размијенили су искуства са предсједником Коморе доктора медицине доц. др Сашом Вујновићем, предсједницом Фармацеутске коморе прим. мр фарм. Јадранком Бјелаковић и предсједником Извршног одбора Фармацеутске коморе мр фарм. спец. Желимиром Јањићем, којима се придружила и мр фарм. Ђурђица Копања.
Главна тема разговора је била стварање модела подршке и међусобне сарадње, као и креирање интерних аката, нарочито Правилника о спровођењу континуиране едукацијие и усклађивање истих са подзаконским и законским одредбама.
Присутни су се сложили да треба тежити успостављању здравог партнерског односа између комора и Министарства здравља и социјалне заштите, те отворити дијалог о свим проблемима у здравственом систему.
Закључено је да се у циљу поштовања закона, као и медицинске, стоматолошке и фармацеутске струке, упути заједнички допис према Министарству здравља и социјалне заштите, да би се у што краћем периоду одржао заједнички састанак са министром здравља др мед. Аленом Шеранићем, како би се ријешио постојићи проблем у организовању континиуране медицинске едукације.