Конкурс за упис специјализације Фармакотерапија у фармацеутској пракси PDF OdÅ¡tampaj E-mail
Драге колеге,
у наставку Вијести наћи ћете позив за упис академске специјализације Фармакотерапије у пракси на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду.
Конкурс је отворен до 4.10.2019. године, те позивамо заинтересоване да што прије сакупе потребну документацију и крену пут професионалног усавршавања које ће допринијети већој личној сатисфакцији у послу и прије свега унаприједити савјетодавну улогу коју пружамо својим пацијентима.
Водитељ специјализације је проф. др Маја Томић, изузетан стручњак и велики професионалац.

С поштовањем,
мр фарм. спец. Желимир Јањић, предсједник ИО ФКРС


Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо Вас да проширите и осавремените своје знање на специјалистичким академским студијама Фармакотерапија у фармацеутској пракси (Катедре за фармакологију, Фармацеутског факултета Универзитета у Београду), чији је програм осмишљен превасходно за фармацеуте запослене у апотеци.

Ова специјализација траје 3 семестра и пружа кандидатима широко знање из области рационалне фармакотерапије најчешћих кардиолошких, неуролошких, психијатријских, респираторних, гастроинтестиналних, инфективних, ендокриних, онколошких, очних и кожних болести. Када су ове опције од значаја, проучавају се и могућности примене биљних лековитих и дијететских производа, а у оквиру изборних предмета могуће је усавршавање из области дермокозметичких препарата, интерпретације лабораторијских тестова у контроли терапије, фармаковигиланце и регистрације лекова и маркетинга и менаџмента у фармацији  (детаљније о специјализацији можете прочитати преко линка испод).

Поред наставника и сарадника Катедри за фармакологију, фармакогнозију и броматологију Фармацеутског факултета, у настави учествују и клиничари, професори Медицинског факултета, специјалисти одређених грана медицине. Програм је реакредитован 2017. године, а једна од иновација јесте аспект саветовања пацијената у апотеци. Настава на специјализацији се одржава искључиво викендом (обично сваке друге суботе, а дуже паузе постоје током зимских празника и летњих распуста). Сва наставна литература је на српском језику, а поред уџбеника (Фармакотерапија за фармацеуте, 2. Измењено и допуњено издање, 2018), кандидатима су на располагању и материјали са предавања и радионица преко сервиса за е-учење.

Од значаја је и напомена да се школарина на специјализацији плаћа у 6 (шест) рата, распоређених током 3 семестра специјализације.

Конкурс за упис је расписан, а пријављивање се врши од 23. 9. до 4. 10. (радним данима од 9-14h, а 4. 10. од 9-12h). Све информације у вези докумената и рокова за пријаву можете наћи овде:
http://www.pharmacy.bg.ac.rs/files/Upis%202019/SAS/SAS%202019.pdf

За додатне информације о специјализацији и упису  можете се обратити руководиоцу специјализације проф. др Маји Томић ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ).