Vijesti 2018
Свечана додјела назива примаријус за 32 здравствена радника PDF OdÅ¡tampaj E-mail

Предсједник ФКРС и предсједник ИО ФКРС су у петак, 5. априла 2019. у 11 часова у просторијама Административног центра Владе Републике Српске присуствовали свечаној додјели назива примаријус за 32 здравствена радника који су дугогодишњим радом допринјели унапређењу система здравствене заштите Републике Српске.
Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић уручио је одлуке о додјели назива примаријус, а међу награђенима већина су били доктори медицине. Фармацеутски сектор био је заступљен кроз једног представника, колегиницу мр фарм. Тијану Ковачевић.
У кратком говору предсједник ИО ФКРС мр фарм. спец. Желимир Јањић присутнима је честитао додјелу признања за досадашњи рад и пожелео даље напредовање, уз лично надање да ће наредних година међу награђенима бити више фармацеута.
Драгој колегиници прим. мр фарм. Тијани Ковачевић желимо да и даље буде активна у раду на унапређењу болничког фармацеутског сектора и здравства у цјелини.

Тијана Ковачевић

Више о овој вијести можете погледати на линку: http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MZSZ/media/vijesti/Pages/primarijati-2019.aspx

 
Састанак посвећен континуираним едукацијама у здравству PDF OdÅ¡tampaj E-mail
У петак, 5. априла 2019. у 8 часова у просторијама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске одржан је састанак руководства Фармацеутске коморе Републике Српске (коме су присуствовали предсједник Фармацеутске коморе прим. мр фарм. Јадранка Бјелаковић, предсједник Извршног одбора  мр фарм. спец. Желимир Јањић и правник Горан Лугоњић) са помоћником министра др Љиљаном Иванчић, мр фарм. Јеленом Медар Петровић и др Миланом Латиновићем.
Састанак је био посвећен континуираним едукацијама у здравству. Представници Коморе истакли су да је неопходно радити на томе да едукација буде више и да буду равномјерно расподјељене по читавој територији Републике Српске, као и да је неопходно водити рачуна о квалитету и темама едукација да би оне заиста имале сврху. Истакнут је и проблем незаинтересованости колега и уопште здравствених радника за едукације јер је на појединим скуповима на предавањима присутно по двадесетак људи, а у Комору стигне преко стотину увјерења која потврђују присуствовање истима.
На састанку су такође и отворена питања којима Комора планира да се бави у наредном периоду, као што су: плате фармацеута, радно вријеме апотека и покривеност смјена присуством магистара фармације, рад викендима и државним празницима и плаћање тог рада, успостављање мреже апотека и јединствене цијене лијекова на цјелокупној територији Републике Српске.
Представници Министарства здравља показали су спремност за сарадњу на свим отвореним питањима, уз координацију са осталим институцијама чија је ближа надлежност изнијета проблематика, и истакли да треба да будемо партнери у раду на истом циљу – ефикаснијем систему здравствене заштите Републике Српске, чији су фармацеути неизоставан дио.
У наредном периоду у плану је организација састанака са представницима Инспектората Републике Српске, Фонда здравственог осигурања Републике Српске, Агенције за лијекове и медицинска средства Босне и Херцеговине као и представницима здравствених комора – доктора медицине и доктора стоматологије.
О исходима састанака обавјештаваћемо чланство путем странице Активности на сајту Фармацеутске коморе Републике Српске.
 
Прим. мр фарм. Јадранка Бјелаковић, председник ФКРС
Мр фарм. спец. Желимир Јањић, председник ИО ФКРС

 
 
Objavljeno: 02.04.2019. PDF Odštampaj E-mail
Poštovani,

U prilogu se nalazi rješenje stručnog predavanja u organizaciji Farmaceutskog društva Republike Srpske.
Edukacija će se održati u hotelu "Kardial" u Banji Vrućici u Tesliću 12. i 13.04.2019. godine.

Program je bodovan za aktivno učešće 9 bodova, 5 bodova za pasivno učešće.
PRILOG

S poštovanjem,
Stručna služba Farmaceutske komore RS
 
Objavljeno: 06.12.2018. PDF Odštampaj E-mail
Poštovani,
 
Obavještavamo Vas da će se u periodu od 05. do 08.12.2018.godine na Zlatiboru u Hotelu "Palisad" održati 17. Simpozijum farmaceuta koji će biti priznat za magistre farmacije i medicinske biohemije Farmaceutske komore Republike Srpske (5 bodova) za slušaoce.

S poštovanjem,
 
Stručna  služba Farmaceutske komore RS
 
Obajvljeno: 06.12.2018. PDF Odštampaj E-mail
Poštovani,

U prilogu se nalazi izmjene rješenja stručnog predavanja Društva doktora medicine broj 11/04-500-25-189/18 od 03.12.2018 i Udruženja doktora porodične medicine republike Srpske broj 11/04-500-25-146/18 od 03.12.2018.
 
Prilozi: