Вијести 2022


Упитник - исказивање интересовања за вакцинацију против ковида OdÅ¡tampaj E-mail
Поштовани,
будући да вакцинација против ковида у Републици Српској још није почела, а да су запослени у фармацеутском сектору попут осталих здравствених радника изложени повећаном ризику од обољевања, Фармацеутска комора Републике Српске жели да олакша надлежним институцијама процјењивање набавке потребних количина достављањем података о заинтересованима за вакцинацију.

Попуњавање овог упитника је добровољно, и има за циљ исказивање заинтересованости за вакцинацију како би, када вакцина буде доступна била дистрибуирана и запосленима у нашем сектору у плану приоритета. Особе које не желе да се вакцинишу не треба да попуњавају упитник.

Упитник се односи на све запослене у фармацеутском сектору без обзира на радно мјесто - и магистре фармације и магистре фармације-медицинске биохемичаре, као и на фармацеутске и лабораторијске техничаре који раде са њима, будући да су под директном надлежношћу магистара и заједно са њима изложени повећаном ризику од заражавања.

Попуњавањем упитника исказујете искључиво заинтересованост за вакцинацију када било која од вакцина буде доступна. Такође можете изразити интересовање за вакцине различитих произвођача (уколико буду доступне код нас); а анкетирани неће имати никакву обавезу да вакцину и приме уколико се евентуално предомисле.

Добијени подаци биће прослеђени Институту за јавно здравство Републике Српске и Министарству здравља, како би се направио план набавке и дистрибуције вакцина у складу са исказаним потребама, те како би се запослени у фармацеутском сектору уврстили у приоритетне групе здравствених радника за вакцинацију.

Молимо да текстуални дио упитника (име и презиме, општина) попуните ћириличним писмом.

Такође, молимо да ову поруку или линк до упитника прослиједите својим колегама техничарима – будући да нису чланови наше коморе не располажемо њиховим контактима.
Упитник можете попунити и за своје колеге уколико искажу интересовање за вакцинацију а нису у могућности да то сами учине. Водите рачуна да сви унијети подаци буду тачни.

Упитник ће бити отворен до 5. фебруара 2021.

Линк до упитника: https://forms.gle/vM8Gi2JFqhZcYMq69

Хвала.

Стручна служба Фармацеутске коморе Републике Српске
 
Одговор из Републичке Управе за инспекцијске послове Републике Српске OdÅ¡tampaj E-mail
Одговор из Републичке Управе за инспекцијске послове Републике Српске
 
Нерадни дани OdÅ¡tampaj E-mail

Поштовани,
сходно Закону о празницима Републике Српске ("Службени гласник Републике Српске број 43/07) Фармацеутска комора Републике Српске неће радити дана 1. и 2. јануара, 6. и 7. јануара и 9. јануара.

С поштовањем,

Стручна служба Фармацеутске коморе РС

 
Обавјештење о састанку са представицима Фонда здравственог осигурања Републике Српске OdÅ¡tampaj E-mail
Дана 28.12.2020. у Бањалуци у просторијама Фонда здравственог осигурања Републике Српске одржан је састанак представника Фармацеутске коморе и Фонда. Састанку су присуствовали са стране ФЗО в.д. директора Дејан Кустурић, прим. мр фарм. Наташа Грубиша и Александар Секулић; док су ФКРС представљали мр фарм. спец. Желимир Јањић, предсједник ИО ФКРС, мр фарм. спец. Бранислава Здјелар, предсједник Комисије за утврђивање цијена фармацеутских услуга и мр фарм. Снежана Мићановић, члан Комисије, уз секретара коморе Горана Лугоњића као записничара.
Састанак је организован на захтјев ФЗО поводом дописа од 8.12.2020. којим је ФКРС упутила мишљење о проблемима везаним за уговор који здравствене установе апотеке потписују са Фондом. Став ФКРС је да на основу позитивних законских прописа има право да штити интересе својих чланова, док је став ФЗО је да Фармацеутска комора тиме излази из својих надлежности, те да уопште не жели разговоре са комором, него то треба да ради свако од потписника уговора у своје име.
Такође, отворене су и бројне теме о проблемима са којима се фармацеути сусрећу у раду. Враћање оригинала рецепата са грешкама (умјесто копија) на којима се може урадити исправка, као и промјена ове године уведене праксе да се редисперговање сирупа плаћа по рецепту умјесто по кутији прописаног сирупа узети су као приједлози наше стране за разматрање.
Једна од тема било је и увођење Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС) и могуће укидање фармацеутске услуге за издавање лијекова на рецепт везано с тим. Представници ФЗО истакли су да фармацеутска услуга није била доведена у питање.
Разговори ће бити настављени.
 
Честитка OdÅ¡tampaj E-mail

Поштовани,

у предстојећој години желимо Вам прије свега добро здравље,
а уз то остварење свих жеља и циљева којима тежите.

Фармацеутска комора Републике Српске

Честитка

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 19 od 59